Digital indsigt gør udlejningshastigheden 4 gange hurtigere

Digital indsigt gør udlejningshastigheden 4 gange hurtigere
Billede

Tomgangsperioden mellem lejere er blevet reduceret med op til 75% for kontorlejemål og 30% for butikslejemål med ny digital satsning.

Sadolin & Albæks nye digitale satsning, Lead Tracker, har gjort det muligt at identificere de firmaer, der med stor sandsynlighed vil få brug for nye lokaler i Storkøbenhavn. På grundlag af denne viden er vi i stand til langt hurtigere at udleje ledige lejemål og har via Lead Tracker hjulpet kunder med at reducere tomgangsperioden mellem lejere med op til 75%1, bl.a.:

  • Udlejning af et 1.569 m2 kontorlokale i Vester Søgade 10, København V. Lejemålet blev lejet ud på tre måneder til en basisleje på 1.950 kr. pr. m2, hvilket sætter nye standarder for lejeniveauet i Indre By.
  • Fremleje af et 498 m2 kontorlokale i Copenhagen Towers, Ørestad, efter en liggetid på kun fire måneder.
  • Udlejning af et 185 m2 butikslejemål på Strandvejen 163 i Hellerup på under tre måneder.

Det, at danske virksomheder i stigende grad fokuserer på vækst frem for kosteffektivitet, kommer i høj grad til udtryk i københavnsområdet, og det smitter af på kontormarkedet.

”Flere og flere virksomheder kigger efter lokaler, de kan vokse i over de kommende år - en tendens vi forventer vil fortsætte de kommende år. For udlejere er det en positiv udvikling, at virksomhederne tænker i de baner, da større lejemål på primære adresser bliver mere og mere eftertragtede,” fortæller Kirstine Sand, partner og direktør i Sadolin & Albæk og ansvarlig for virksomhedens udlejningsaktiviteter.

Det samme gælder for detailhandelsmarkedet, hvor et stigende antal turister og et generelt stigende forbrug er med til at konsolidere København som en attraktiv handelsby. Hos Sadolin & Albæk kan vi se, at virksomhederne ikke længere kun går efter de bedste placeringer i Indre By, men også tør satse på attraktive områder i andre bydele.

Sadolin & Albæk har i en ny undersøgelse blandt udlejere i alle segmenter konstateret, at korte liggetider er og bliver et af de vigtigste parametre for en genudlejning.

”Og derfor er det selvfølgelig også et af vores primære fokuspunkter, når vi indgår et samarbejde om udlejning. Det er vores fornemste opgave at lægge den strategi for udlejningen, der fører os hurtigst og bedst i mål. Vores nye digitale Lead Tracker hjælper os med at identificere sandsynlige flyttekunder, så vi kan prioritere vores indsatser og gå mere kvalificeret til værks. Og så har vores digitale markedsføringssatsning vist sig at bære frugt fra dag ét,” siger Kirstine Sand.

1) Perioden 1.1-2017-1.1.2018 var liggetiden for kontorlejemål på mellem 400 og 1.600 m2 i Københavns by gennemsnitligt 330 dage. I samme periode var liggetiden for butikslejemål i Københavns by, inkl. Hellerup, på gennemsnitligt 172 dage. Kilde: Ejendomstorvet.dk

For yderligere information:

  • Kirstine Sand, direktør og partner for Sadolin & Albæks udlejningsforretning, ks@sadolin-albaek.dk
  • Søren Laursen, marketingchef for Sadolin & Albæks udlejningsforretning, sl@sadolin-albaek.dk