NewsLetter 3. kvartal 2016

NewsLetter 3. kvartal 2016
Billede

Markedskommentar: Erhvervs- og investeringsejendomme 3. kvartal 2016

Billede
Hent din kopi her
Download Sadolin & Albæks newsletter ved at klikke på knappen nedenfor.

Markedsupdate 3. kvartal 2016
Den høje transaktionsaktivitet i årene 2006 og 2007 står stadig soleklart i erindringen hos aktørerne i den danske erhvervsejendomsbranche. De tidligere rekordår kan dog muligvis blive overgået i år. Læs mere her.

Implikationerne af et rentedrevet ejendomsmarked
Der har de seneste 12-18 måneder været en stigende bekymring for en forestående ejendomsboble drevet af en desperat jagt på afkast i et lavrentemiljø. Sammenhængen mellem økonomiens vækstpotentiale og renteniveauet har dog været et i høj grad overset emne. Læs mere her.

Højere byggepriser på boliglejemarkedet
Byggepriserne er atter på vej op, hvilket har fået boligudviklerne til at budgettere med markant højere omkostninger. Sadolin & Albæk vurderer dog, at de højere byggepriser i København ikke i nævneværdig grad vil give sig udslag i højere priser for byggeretter, men primært i højere lejepriser. Læs mere her.

Øget investorinteresse for ungdomsboliger
Faldende afkastkrav på traditionelle udlejningsboliger i København og fortsat store placeringsbehov har gjort, at investorerne for alvor har fået øjnene op for investeringer i markedet for ungdomsboliger, som er kendetegnet ved stærke underliggende markedsforhold. Læs mere her.

Lager- og logistiksegmentet et marked i vækst
Det danske marked for lager- og logistikejendomme ser ud til at være væsentligt mindre modent end mange andre europæiske lande, som har oplevet en mere positiv udvikling i leje- og afkastniveauer. Vil væksten i Europa og den stigende internethandel styrke det danske lager- og logistikmarked? Læs mere her.

At eje eller at leje i et lavrentemiljø
Sadolin & Albæk vurderer, at flere og flere virksomheder selv i et lavrentemiljø vælger at bo til leje ud fra en strategisk overvejelse med afsæt i usikkerheder om virksomhedens langsigtede udvikling. Læs mere her.

Markedsbarometer
Markedsbarometer for København, Aarhus og Trekantområdet (Kolding, Vejle, Fredericia).