Newsletter 3. kvartal 2017

Newsletter 3. kvartal 2017
Billede

Markedskommentar: Erhvervs- og investeringsejendomme 3. kvartal 2017.

Billede
Hent din kopi her
Download Sadolin & Albæks newsletter ved at klikke på knappen nedenfor.

Læs eller download hele Sadolin & Albæk Newsletter Q3 2017 i dynamisk PDF-formather.

Investeringsejendomsmarkedet – med den perfekte storm i ryggen
På ejendomsmarkedet registrerer vi i øjeblikket medvind på alle områder. Men kan det virkelig blive ved? Sadolin & Albæk kommenterer på markedet, som det tegner sig her og nu.

Markedsbarometer
Få lejepriser, afkastkrav og tomgangsprocenter for København, Aarhus og Trekantområdet i Sadolin & Albæks markedsbarometer for 3. kvartal 2017.

Ejendomsinvestorernes risikoappetit er tiltagende
Høj transaktionsaktivitet og mange internationale investeringer: Transaktionsaktiviteten på markedet for investeringsejendomme er fortsat stigende. Sadolin & Albæk forventer således, at der i 2017 vil blive tale om en rekordhøj omsætning af erhvervs- og investeringsejendomme på op mod 80 mia. kr. mod 64 mia. kr. i 2016.

Er centralbankernes pengepolitik forsvarlig?
Centralbankernes nuværende og projekterede pengepolitik kan give anledning til bekymring i forhold til investeringer i fast ejendom. Her følger Sadolin & Albæks bud på, hvad forestående pengepolitiske ændringer kan betyde for markedet.

Digitalisering ændrer spillereglerne for kontorudlejning
Når lejere er på udkig efter erhvervslejemål, er et telefonopkald til den lokale mægler eller gennemgang af ugeavisens annoncer ved at være fortid. En ny analyse fra Sadolin & Albæk viser, at det er helt andre kanaler, der bliver taget i brug.

Spekulation på andelsboligmarkedet
En forældet lejelovgivning åbner – stik imod intentionen – op for spekulative kapitalgevinster ved opløsning og salg af foreningens ejendom. Sadolin & Albæk giver et bud på, hvor fejlene ligger.

Deleøkonomi – nu også på kontoret
I kølvandet på forretningssuccesser som Airbnb og GoMore vinder flere deleøkonomiske ideer og koncepter frem på kontorlejemarkedet. En analyse fra Sadolin & Albæk peger især på et øget udbud og efterspørgsel af kontorhoteller og delearbejdspladser/-kontorer, bl.a. henvendt til nye iværksættervirksomheder.